En vacker kväll i midsommartid besökte vi Juntras Grönt på Färingsö. Företaget startades i liten skala då Juntra började sälja lite grönsaker på torget – idag är det ett populärt utflyktsmål med många besökare. Och vi förstår varför!

Juntra visade oss runt och vi imponerades av de frodiga odlingarna. Hennes man har också ett företag och odlar fina växter. Vi strövade runt i växthusen och handlade stora välmående plantor till bra pris. Här fanns även ingredienser till asiatisk matlagning och en spännande olja till salladen fick åka med hem.

Innan pandemin vallfärdade besökare hit för att njuta av Juntras goda mat. Denna verksamhet ligger för närvarande nere då Juntra ej kunnat få hjälp av hitresande släkt som hjälper till i köket. Hon hoppas dock kunna återuppta matserveringen längre fram. Men så länge kan man avnjuta kaffe med goda och vackra bakverk som Juntra dekorerar med blommor och blad. Blåbärskakan var himmelsk!

Ett besök hos Juntras Grönt rekommenderas varmt. På Instagram och Facebook kan du se vilka aktiviteter som ordnas under året. 

/Gertrud Sandberg