Sommarmötet är Riksförbundet Svensk Trädgårds årliga trädgårdsresa. I sommar bjuder Skellefteå Trädgårdssällskap in till en helg med upplevelser och trädgårdsbesök.

Enligt tradition genomförs varje år en trädgårdsresa till någon av våra medlemsföreningar. I år är det Skellefteå Trädgårdssällskap som, tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård, välkomnar er till Skellefteå kommun i Västerbotten. Sommarmötet är en medlemsresa.

Vi samlas på fredagskvällen på Medlefors folkhögskola ca tre kilometer utanför centrala Skellefteå, för registrering och mingel. Vi blir serverade en grillmiddag tillagad av Medlefors utmärkta restaurang. Beroende på var ni bor, kan ni ta er till fots eller med stadsbuss till Medlefors. Det kan även ordnas skjuts till Medlefors och tillbaka till Skellefteå för er som bor i centrum.

På lördagen visar medlemmar i Skellefteå Trädgårdssällskap sina trädgårdar. Tre bussturer finns att välja mellan. Klicka här för att läsa om bussturerna.

Vi avnjuter en lunchbuffé på natursköna Medlefors, och kvällen tillbringas på Scandic Skellefteå i centrum där en trerätters middag i Västerbottens tecken avnjuts. Det blir bland annat utdelning av Kungl. Patriotiska sällskapets medaljer och ett lotteri.

Söndagsförmiddagen bjuder på tre aktiviteter. En guidad tur på kulturhuset Sara, en 20 våningar hög byggnad helt i trä, byggd av skog från regionen, ett besök i stadsparken som fick en omfattande ombyggnad, ritad av Ulf Nordfjell, som stod klar för tio år sedan och då nominerades till Siennapriset, samt ett besök i koloniträdgården Dalkarsliden. Hit kör bussen i skytteltrafik från centrala Skellefteå under förmiddagen. Det ska gå att hinna med samtliga tre besök.

Program

Fredagen den 9 augusti

17.00 Registrering. Förbundsordförande med flera hälsar välkommen. Medlefors, Medleforsvägen 2, Skellefteå

18.00 Grillbuffé serveras.

Lördagen den 10 augusti

08.00 Upphämtning av deltagare på Medlefors, Stiftsgården och Scandic. Omfördelning till olika rutter sker på Folkparkens parkering. Även upphämtning.

08.30 Avgång till valda trädgårdar. Klicka här för att läsa om trädgårdarna.

Lunch intas på Medlefors och eftermiddagsfika finns ute i trädgårdarna.

Ca 16.30 Åter i Skellefteå.

18.00 Gemensam middag på Scandic Skellefteå, Kanalgatan 75. Utdelning av Kungl. Patriotiska Sällskapets medaljer samt eventuell underhållning. Lotteri.

22.00–23.00 Avslutning

Söndagen den 11 augusti

08.00 Ev. upphämtning på Medlefors, Stiftsgården, Folkparken.

08.30 Här finns flera alternativ:

  • Guidad tur i stadens landmärke Sara kulturhus (centrala Skellefteå)
  • Guidad tur i stadsparken, ritad av Ulf Nordfjell (centrala Skellefteå)
  • Besök i koloniträdgården Dalkarsliden. Hit kör bussen i skytteltrafik mellan centrala Skellefteå och koloniträdgården under förmiddagen. Du kan starta dagen här och åka med bussen in till Sara kulturhus. Sedan går du på visning i stadsparken, eller börja på Sara eller i stadsparken.

11.45 Sista bussturen från Dalkarsliden till lunchen.

12.30–14.00 Avslutning med lättare lunch i något av våra natursköna områden.

Klicka här för att läsa programmet från Hemträdgården nr 2/2024.

Programmet är preliminärt. Eventuella förändringar av program, bussturer m.m. kommer ni att få vid inskrivningen. Beroende på antal anmälda kan även trädgårdsturerna förändras!

Klicka här för att hitta rabattkoder och erbjudande om boende från Hemträdgården nr 2/2024.

Klicka här för att läsa inbjudan till Sommarmötet från Hemträdgården nr 1/2024.

  1. Medlefors
  2. Stiftsgården
  3. WoodHotell/Sara kulturhus
  4. Scandic
  5. Skellefteå Camping
  6. Folkparkens parkering. Här sker omfördelning till olika bussturer.

Pris och anmälan

Pris 1 800 kr per person. Begränsat antal platser. För att delta måste du vara medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård.

Anmäl dig här.

Anmälan och betalning ska vara oss tillhanda senast den 31 maj.

Anmälan till Sommarmötet 2024 Skellefteå