NVTS åttonde trädgårdsresa går till Östergötland!

Utanför Norrköping gör vi ett stopp vid den välsorterade handels- och visningsträdgården Billbäcks. Trädgårdsbutiken är ett besöksmål för alla åldrar. Här erbjuds ett välsorterat växtsortiment i en av Östergötlands vackraste trädgårdar. Specialiteten är att förädla ett sortiment som är levnadskraftigt i skandinaviskt klimat. 

I Klockrike hälsar vi på Agneta och Ulf i deras stora samlarträdgård Fridhem. Här finns många rum med olika karaktär och massor av spännande träd, buskar och perenner.

Vi besöker Anki och Peders romantiska trädgård Skogsgläntan i Fornåsa där leklust samsas med trädgårdslust. Här finns flera dammar och bäckar, ett orangeriet som de byggt själva och en smedja.

Har vi tur kan det finnas frösådder och delningar till försäljning i de privata trädgårdarna. Vid Brunneby Musteri äter vi lunch. Välj mellan färsbiffar med gräddsås, lingonsylt, gurka och kokt potatis eller ugnsbakad lax med kokt potatis och romsås. Sallad, smör och bröd och måltidsdryck samt kaffe och kaka ingår. Här finns också möjlighet att handla i gårdsbutiken.

  • Datum: Söndag 4 juni
  • Tid: 07.45 – ca 20.00
  • Samling: Parkeringen Planiavägen 3 i Sickla, mittemellan Elgiganten och nyöppnade Plantagen
  • Kostnad: 550 kr för medlem och betalande familjemedlem, 650 kr för icke medlem.
  • Anmälan: Senast 4 maj till anmalan@nvts.se
    Ange namn, e-post och mobilnummer samt val av lunchalternativ och ev matallergier i anmälan. Anmälan är bindande, avgiften betalar du vid bekräftelse om plats via plusgiro: 127 59 81-7. Skriv ditt namn som referens på betalningen.