Följ med när Leena Söderlund lär dig konsten att ta hand om ditt matavfall och kompost och förvandla det till näring för din jord, på ett enkelt och snabbt sätt.

Under några år har jag nu hållit på med bokashi samt fermenterad kompost. Jag tänker berätta och dela med mig av mina erfarenheter. 

  • Lite allmänt om bokashi. Skillnad bokashi jämfört med kompost.
  • Mina rutiner kring att göra bokashi samt hur jag tar hand om den färdiga bokashin. 
  • Mina rutiner kring att göra fermenterad kompost och hur jag tar hand om detta. Även om att fermentera gödsel.
  • Hur man kan göra eget EM (Effektiva Mikroorganismer) samt eget strö. 
  • Att göra fermenterat gödselvatten
  • Hur gör jag på vintern.

Jag har ingen formell utbildning utan har läst på och provat mig fram. Min främsta källa är Kajsa Sjaunja på mikrojord.

Fika serveras i pausen.

TID:               Onsdag 15 januari, kl.18.00 – ca 20.00             
PLATS:         Skurustugan, Värmdövägen 339
KOSTNAD:  80kr för medlem       150 kr för icke medlem
ANMÄLAN:  senast 13 januari på anmalan@nvts.se